NAS Depolama üniteleri nedir ?

NAS Depolama üniteleri nedir, Depolama birimleri, günümüzde bütün verilerimizi sakladığımız bir tür depolama ünitesi olduğu için bu birimleri seçerken ihtiyacımıza göre tercih yapıyoruz. NAS ise Şirketler veya kurumlar tarafından tercih edilen bir tür depolama birimidir. Wikipedia

Firmalar, sistemlerinde bulundurdukları bütün verileri depolamak zorundadır. Bunlar kullanıcılar hakkında bilgiler, faaliyet raporları ve daha birçok örnek verileri içerebilir. Büyük bir e-ticaret firmasının verileri, en önemli varlığıdır. Verilerini koruyamaması halinde bütün ödeme bilgileri, müşterilere ait bilgiler gibi veriler sızabilir veya kaybedilebilir. Bu veriler bazı firmalar için hayati öneme sahiptir. Bu sebeple firmalar çeşitli markalar ve hizmetlerle veri depolama merkezlerinde NAS gibi sistemler bulundururlar.

NAS (Network Attached Storage) bu sistemlerden biridir. Bu sistemler kendi işletim sistemleriyle çalışırlar ve bir bilgisayar işlevi görürler. Bunun yanında gömülü halde bulunan modelleri de vardır. Bu işletim sisteminin en belirgin ve kullanışlı özelliği paylaşılabilir veri alanı olması ve internet üzerinden içerisindeki verilere erişim olanağı sunmasıdır.

Neden NAS ?

NAS sayesinde uzaktan verilere erişebilir, Ethernet bağlantısı ile veri aktarabilir ve veri çekebilirsiniz. Bu veri saklama sistemini genellikle küçük ve orta ölçekli firmalar tercih etmektedir. NAS veri depolama sistemi sayesinde merkezi bir veri havuzu oluşturarak bilgisayarlar arasında veri alışverişi yapabilirsiniz. NAS bu veri alışverişini sadeleştirmek ve hızlandırmak için geliştirilmiştir.

Örnek bir senaryoyu ele alırsak bir şirkette çalışan geliştiricilerin aralarında veri transferi yapması gerektiğinde veya yedekleme sistemiyle log tutmaları gerektiğinde en iyi alternatiflerden biri NAS depolama sistemidir.

Nas kendi işletim sistemi sayesinde diğer depolama birimlerine göre daha kolay yönetilebilir. Bünyesinde bulundurduğu ara yüzler sayesinde erişimi kolaylaştırır ve basit kullanım imkanı
sunabilir.

Nas ile verilerinizi tak çalıştır yaparak kullanmanız mümkündür. Sistemi anında bulunduğunuz yerde bağlayarak kullanabilir ve verilerinize erişebilirsiniz. Bu diğer depolama birimlerinde bulunan daha hantal sistemlere göre daha iyi performans vermesini sağlar.

NAS Aktarım hızı nedir ?

NAS internet tabanlı bir veri aktarım merkezi olduğu için internet hızınızla veri aktarım hızı doğrudan orantılıdır. Örneğin 100 mbps download aldığınız bir ev internetiyle ortalama 12.5 mbps hızda veriyi aktarabilirsiniz. Gigabit ve local ağlarda bu hız, bağlantı hızınıza oranla artış gösterebilir.

iletişim kanallarımızdan bize ulaşabilirsiniz.

NAS Depolama üniteleri nedir